The only place in Italy and perhaps in the world, which is both a micro distillery – to produce its own gin –  American bar and fine-dining. Is located in Milan, in the alternative  neighborhood of Isola, (Via Pastrengo 11), a step from the new urban center of Milan. “The Botanical Club” is an elegant and cozy place, born from the idea of two founders, Alessandro Longhin and Davide Martelli. Designed on british concept of “3rd place”, a convivial place where to feel comfortable just like at home, accompanied by the attentions of young staff and by the creations of talented chefs and bartenders.

DavideMartelli-AlessandroLonghin

Divided into two distinctive areas: the cocktail bar, with Katerina Logvinova one of the best barmaid in town, which offers cocktails and long drinks made unique by a selection of 150 Gin coming from all over the world; the bistro area, with an open kitchen and a menu at all obvious that focuses on creative cuisine with dishes made with high-quality ingredients: 15 dishes, revised twice a month, to be combined with a very careful selection of wines or cocktails for tabel tasting.

The-Botanical-Club-Bistrot

Among the house specialties, pig confit, oysters a la plancha or linguine with smoked clams and confit tomatoes while as regards drinks, I realle appreciated one called “Nonchalance” (made of Partisan vodka, lemon juice, cranberry juice, authentic Galliano, ginger-beer Fever-Tree), you drink just like that, without thinking too much. Moscow Mule lovers will like it a lot. Welcome to the club of botanists. (from Monday to Saturday, from 6.30pm to 2:00 am).

Specials-The-Botanical-Club

L’unico locale in Italia e forse al mondo, che è insieme micro distilleria – per produrre il proprio gin –, american bar e fine-dining. Si trova a Milano, nell’alternativo quartiere Isola, (Via Pastrengo 11) a un passo dal nuovo centro urbanistico di Milano. “The Botanical Club” è un raffinato e accogliente ritrovo nato dall’idea dei due soci fondatori, Alessandro Longhin e Davide Martelli, progettato sul concetto anglosassone di “3rd place”, un luogo conviviale in cui sentirsi a proprio agio come a casa, accompagnati dalle attenzioni del giovane staff e dalle creazioni dei talentuosi chef e bar tender. Si divide in due aree distinte: il cocktail bar, con Katerina Logvinova una delle barmaid più brave della città, propone cocktail e long drink resi unici con una selezione di 150 Gin provenienti da tutto il mondo; la zona bistrot, con cucina in bella vista e un menù per nulla scontato che punta sulla cucina creativa con piatti creati con ingredienti di alta qualità: 15 piatti, studiati due volte al mese, da abbinare alla accurata selezione di vini o a cocktail pensati per la degustazione al tavolo. Tra le specialità della casa il maialino confit, le ostriche alla plancha o le linguine di grano duro con vongole affumicate e pomodorini confit sono i piatti forti della casa mentre per quanto riguarda i drink, “Nonchalance” (Partisan vodka, limone, succo di cranberry, Galliano autentico, ginger-beer Fever-Tree), si beve proprio così, senza pensarci troppo. Gli amanti del Moscow Mule lo apprezzeranno molto. Benvenuti al club dei botanici. (da Lunedi a Sabato, dalle 18:30 alle 02:00).


 

lineaa

Share on FacebookTweet about this on Twitter